A
Sıkça Sorulan Sorular
Umuma mahsus pasaport hamilleri Mısır’a yapacakları seyahat öncesi vize almak zorundadır. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri 90 güne kadar yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır.
• Pasaportunuzun yıpranmamış olması gerekmektedir. Yıpranmış bir pasaportla vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığımız vardır. Pasaportunuzu yenilemeniz önerilir.
• Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl olmasına dikkat etmelisiniz.
• Başvuruda sizden istenilen belgeleri eksiksiz teslim etmeniz gerekmektedir. Yanlış ya da sahte belge ibraz etmek yasalara göre suçtur ve bu durum daha sonraki vize başvurularınızı da etkiler.
• Mülakat sırasında size sorulan sorulara doğru cevaplar veriniz.
• Başvurunuzun sonucuna başvurulan devlet tarafından karar verilir. Vize bir egemenlik hakkı olduğundan başvurunuzun reddedilme olasılığını önceden kabul ediniz.
• Mülakat sırasında olumlu bir izlenim bırakmanız vize alma şansınızı artırır.
• Seyahatinizi gerçekleştirmeye yetecek kadar paranız olması ve bunu belgelendirerek karşı tarafa sunmanız gerekmektedir.
Her devlet gibi Mısır da hangi yabancıların ülkesini ziyaret edebileceğini kendi çıkarlarına göre belirler. Her devletin ülkesine girmeye yasaklı ya da sakıncalı yabancılar listesi vardır. Bunun dışında, ekonomik olarak yük olabileceğini, kamu düzenini bozabileceğini ya da kamu sağlığına risk oluşturabileceğini düşündüğü kişileri vizeden muaf tutabilirler.
Mısır 7.000 yıllık tarihi ile çok köklü bir geçmişe sahip Mısır insanlık tarihinin en önemli medeniyetlerinden birine ev sahipliği yapmıştır. Firavunlardan Osmanlılara ve Fransızlara kadar Mısır’dan geçmiş birçok medeniyetin izleri hala korunmaktadır. Ülke tarihi ve coğrafi yapısıyla çok önemli bir turizm merkezidir. Dünya harikalarından sayılan Piramitler Gize’de bulunur. Başkent Kahire ve en önemli ekonomik merkezi İskenderiye de yine tarihsel açıdan önem taşıyan turistik merkezlerdir. Şarm El-Şeyh dünyanın en popüler dalış bölgelerinden biridir ve sadece bu sebepten her yıl binlerce turistin akınına uğrar. Ülkede resmi dil Arapçadır ve para birimi olarak Mısır lirası kullanılır.
Tarih boyunca hep olageldiği gibi günümüzde de Mısır’da hayat Nil nehrinin etrafına kurulmuştur. İklim de su kıyılarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kıyıdan uzak alanlarda çöl iklimi hakimken Nil kıyıları nispeten daha ılımlı bir iklime sahiptir. Yaz ayları hava oldukça sıcaktır ve yıl boyunca da sıcaklıklar Aralık ve Ocak ayları dışında pek düşmez.
Mısır 1922 yılında bağımsız olmuş ve 1953 yılında da cumhuriyet ilan etmiştir.
Mısır vize başvurusu İstanbul Başkonsolosluğu’ndan ya da Ankara Mısır Büyükelçiliği’nden yapılmaktadır. Kapı vizesi uygulaması sadece 45 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlarımız için uygulanmaktadır ve 1 aylık tek giriş olarak verilir.
Turistik vize, Mısır’ı sınırlı bir süre ziyaret etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına verilen vize türüdür. Seyahat acenteleri aracılığı ile bir tura katılma ya da konaklama ve uçak bileti rezervasyonlarının kişi tarafından temin edilmesiyle turistik amaçlarla Mısır’ı ziyaret etmek isteyen kişilere verilir.
İlgili vize kategorisine ait evrakların ibraz edilmesi gerekmektedir.
Mısır İstanbul Başkonsolosluğu ek evrak talebinde bulunabilir.
Ticari vize, iş toplantısına katılmak, sözleşme imzalamak ya da iş görüşmeleri yapmak gibi nedenlerle Mısır’ı sınırlı bir süre için ziyaret etmek isteyen kişilere verilen vize türüdür.
İlgili vize kategorisine ait evrakların ibraz edilmesi gerekmektedir.
Mısır Ankara Büyükelçiliği ek evrak talebinde bulunabilir.
Mısır vizesi için gerekli olan evraklar mesleğinize ve gidiş amacınıza göre değişmektedir. İnternet sitemizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Adres : Bebek Mh., Cevdet Paşa Cd. No:12, 34342 Beşiktaş/İstanbul
Telefon : (0212) 324 21 33
Adres : Remzi Oğuz Arık Mahallesi, 06540 Çankaya/Ankara
Telefon : (0312) 426 10 26
Mısır randevusuz vize başvurularını kabul etmektedir.
Mısır vize başvurularında şahsi müracaat zorunlu değildir. Evraklarınızı acentemize teslim edebilirsiniz ve Mısır vize başvurunuzu sizin yerinize gerçekleştirebiliriz.
Vize başvurusunun reddine itiraz ilk olarak vizeyi reddeden temsilciliğe yazılı olarak yapılmalıdır. Olumlu sonuç alınmadığı takdirde yargı yoluna başvurmak mümkündür. Vize reddinde yargı yolunun açık olduğu ülkeler az sayıdadır. Mahkeme süreci oldukça uzundur ve bu sürecin sonunda mahkemenin devlet aleyhine sonuçlanması olasılığı zayıftır. Ayrıca unutulmaması gereken bir başka husus ise mahkemeye, yargı yolunu açık tutan devletin mahkemeleri bakacaktır. Dolayısıyla o ülkeden bir avukat tutmanız gerekir.
Çoğu ülke gibi Mısır da vize başvurularına belli bir sınır koymamaktadır. Ancak vize başvurunuzun reddedilmesi belli nedenlere bağlı olduğundan, bu nedenler düzeltilmedikçe tekrar başvuru yapmak para ve zaman kaybı olacaktır. Mısır dahil çoğu ülke vize başvurusu için yatırılan harç ücretlerini vize reddinde dahi iade etmemektedir.
Mısır turistik vizesi işlemleri oldukça uzun sürebilmektedir. Seyahatinizden en az 45 gün öncesinde başvuru yapmanız tavsiye edilir.
Mısır ticari vizesi işlemleri oldukça uzun sürebilmektedir. Seyahatinizden en az 45 gün öncesinde başvuru yapmanız tavsiye edilir.
Elçilik gerekli gördüğü durumlarda inceleme süresini uzatabilmektedir.
Mısır vize başvurunuzu en erken seyahatinize 90 gün kala, en geç ise 45 gün önce yapabilirsiniz. Yoğun dönemler ya da elçiliğe mahsus özel nedenler göz önünde bulundurularak vize başvurunuzu mümkün olan en kısa sürede yapmanız tavsiye edilir.
Mısır vizesi 1 aylık ve tek giriş olarak verilir. 3 aylık ve çok girişli vizeler için detaylı bilgiyi acentemizden alabilirsiniz.
Davetiye sizi Mısır’a davet eden kişi ya da kurumun resmi makamlardan aldığı bir belge türüdür. Mısır vize başvurunuz için davetiyeniz olması şart değildir. Davetiyenin olmadığı durumlarda konaklama belgenizin ve seyahat gerekçenizin gösterilmesi zorunludur.
Vize ihlali, vizenizde belirtilen süreden fazla Mısır’da kaldığınız ya da vizenizi amacının dışında kullandığınız zaman ortaya çıkan durumdur.
Mısır’dan sınır dışı edilirsiniz ve geçici ya da kalıcı bir süre ülkeye girişten men edilebilirsiniz. Bu durum aynı zamanda Schengen vizesi ihlali de olacağından bütün Schengen bölgesi ülkelerini kapsayabilmektedir.
Ayrıca para cezası ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Pasaportunuza basılı olan vizeniz her ne kadar size Mısır’a giriş hakkı veriyor olsa da ülkeye girişte görevliler sizden ziyaretinizi destekleyici / kanıtlayıcı belgeler isteyebilmektedirler. Seyahat nedeninizi gösteren bu belgeleri yanınızda bulundurmanız tavsiye edilir.
Tek giriş vize başvurulan ülkeyi belirtilen süre içinde sadece bir kez ziyaret etme hakkı sunar. Çok girişli vize başvurulan ülkeyi belirtilen süre içinde birden fazla kez ziyaret etme hakkı sunar.
Hayır gerekmez. Rezervasyon yeterlidir. Uçak bileti ve otel rezervasyonları konusunda acentemizden destek alabilirsiniz.
KAHİRE BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: 25, EL-FALAKI STR. BAB EL-LOUK/CAIRO- EGYPT
Telefon: 00 20-2 279 78 400 Operatör: 00 20-2 279 78 410
Faks: 00 20-2 279 58 110 / 00 20-2 279 78 444 (Konsolosluk)
embassy.cairo@mfa.gov.tr
http://kahire.be.mfa.gov.tr
Görev Bölgesi: Mısır